V pátek 29.3. jsou naše prodejny otevřeny! Na Velikonoční pondělí 1.4. jsou z důvodu státního svátku zavřené. Expedice zboží probíhá do 28.3. a poté od 2.4.

Nezapomeňte zaregistrovat svůj nákup nad 1 000 Kč do soutěže! Více info ZDE.

MESA BOOGIE Bass Prodigy

Lampový baskytarový zesilovač, výkon: 125 / 250 W (přepínatelný), třípásnový ekvalizér (Bass, Mid, Treble), Voice, Gain, Master, D.I.Level, Solo, externí efektová smyčka, hmotnost: 13,1 kg

Produkt se již neprodává

Potřebujete poradit? Zeptejte se našeho odborníka. 800 708 807
Obrázek k článku SOUTĚŽ O EFEKT NUX

SOUTĚŽ O EFEKT NUX

Soutěžte na Facebooku o kytarový efekt NUX Číst dále »

Obrázek k článku JAK VYBRAT KYTAROVÝ ZESILOVAČ

JAK VYBRAT KYTAROVÝ ZESILOVAČ

Kytarové zesilovače se liší způsobem výroby nebo požadovaným výkonem. Číst dále »

Nenašli jste mezi alternativami žádný produkt, co by Vás zaujal?

Můžete si prohlédnou kompletní výběr zde.

Případně nás kontaktujte a naši kolegové Vám rádi s výběrem pomohou.

Základní popis

 
MESA BOOGIE Bass Prodigy
 
Messa Boogie Bass Prodigy Four:88 je kompaktní lampový baskytarový zesilovač. Disponuje třípásmovým ekvalizérem s pětipolohovým přepínačem umožňujícím měnit frekvenční průběh v oblasti středového pásma. Díky tomu umožňuje hráči dosáhnout široké palety basových zvuků. V předzesilovači je osazený třemi elektronkami 12AX7, v koncovém stupni čtyřmi lampami KT-88. Zesilovač nabízí bohatou možnost konektivity – externí efektovou smyčku, tři výstupy pro externí reprobox, symetrický linkový XLR výstup, výstup pro ladičku a konektory pro připojení kontrolních pedálů.
 
Vlastnosti
Bass Prodigy Four:88 může pracovat ve dvou výkonových režimech (125 W / 250 W), které jsou voleny přepínačem umístěným na čelním panelu. Pro úpravu zvuku má uživatel k dispozici třípásmový ekvalizér (Bass, Mid, Treble), potenciometry citlivosti / hlasitosti Gain a Master a dále ovladač Voice pro přepínání pěti zvukových charakteristik. K nastavení hlasitosti linkového výstupu a sólového zvuku slouží ovladače D.I. Level a Solo. Všechny hlavní propojovací terminály jsou umístěny na zadním panelu – tři výstupy pro připojení reproboxu (4 / 8 ohm), konektory externí efektové smyčky, linkový XLR výstup a konektory pro ovládací pedál (ovládání funkcí Mute, Voice a Solo).
 
Baskytarové zesilovače Messa Boogie
Část výrobního programu společnosti Messa Boogie tvoří baskytarové aparatury. V nabídce jsou jak klasické lampové zesilovače, tak i aparáty používající moderní koncové stupně třídy D. Díky vysoké spolehlivosti a skvělému zvuku se výrobky společnosti Messa Boogie staly nepostradatelnou součástí vybavení mnoha předních hráčů. Společnost nabízí také další příslušenství, mezi které patří basové předzesilovače, ovládací pedály, simulátory kytarových / basových reproboxů a basové kabinety. 
 
Specifikace
•    Výkon: 125 / 250 W (přepínatelný)
•    Elektronky: 3x 12AX7 (předzesilovač), 4x KT-88 (výkonový stupeň)
•    Výbava: třípásnový ekvalizér (Bass, Mid, Treble), Voice, Gain, Master, D.I.Level, Solo
•    Přepínač vstupu Normal / Vintage / Active
•    3x výstup pro reprobox (4 / 8 Ohm)
•    Externí efektová smyčka
•    Výstup pro ladičku
•    BIAS set
•    XLR výstup 
•    Konektory pro pedál (funkcí Mute, Voice a Solo)
•    Rozměry: 19 x 41 x 24 cm
•    Hmotnost: 13,1 kg

Mám připomínku k popisu

O značce Mesa Boogie

Společnost Mesa Boogie založil Randall Smith v kalifornské Petalumě v roce 1971. Značka je synonymem pro kytarové a basové aparáty s mohutným zvukem, který je natolik specifický, že definoval pojem kalifornský zvuk (často lze toto označení nalézt na efektech, které zvuk Mesa Boogie simulují). Název dala společnosti vlastně náhoda – Randall Smith přestavěl malý zesilovač Fender a zkoušce tohoto aparátu byl přítomen i Carlos Sanata, který to komentoval slovy „This thing boogies!“ Další Smithovou zálibou byla přestavba starých motorů Mercedes, při nákupu náhradních dílů na místě vymyslel název Mesa Engineering, což vedlo i k názvu prvních zesilovačů Mesa Boogie. Úplně prvním produktem nové značky byl basový zesilovač s povrchem z hadí kůže. Za dobu své existence uvedla Mesa na trh několik dnes již legendárních modelů a seznam umělců, kteří aparáty této značky používají, je skutečně velmi dlouhý. I po mnoha letech a celosvětovém úspěchu zůstává vize Randalla Smitha stejná – na všechny aparáty Mesa Boogie od nejdražších po ty nejlevnější) jsou použity stejné součástky, stejné materiály a stejné postupy. Všechny jsou také vyrobeny na stejném místě, v Petalumě, v Kalifornii.