V pátek 29.3. jsou naše prodejny otevřeny! Na Velikonoční pondělí 1.4. jsou z důvodu státního svátku zavřené. Expedice zboží probíhá do 28.3. a poté od 2.4.

Nezapomeňte zaregistrovat svůj nákup nad 1 000 Kč do soutěže! Více info ZDE.

LANEY LV200

Tříkanálové kytarové kombo - 65W, 1x12"

Produkt se již neprodává

Potřebujete poradit? Zeptejte se našeho odborníka. 800 708 807
Obrázek k článku SOUTĚŽ O EFEKT NUX

SOUTĚŽ O EFEKT NUX

Soutěžte na Facebooku o kytarový efekt NUX Číst dále »

Obrázek k článku JAK VYBRAT KYTAROVÝ ZESILOVAČ

JAK VYBRAT KYTAROVÝ ZESILOVAČ

Kytarové zesilovače se liší způsobem výroby nebo požadovaným výkonem. Číst dále »

Nenašli jste mezi alternativami žádný produkt, co by Vás zaujal?

Můžete si prohlédnou kompletní výběr zde.

Případně nás kontaktujte a naši kolegové Vám rádi s výběrem pomohou.

Základní popis

Laney LV200
Středním modelem série LV. Tříkanálové kytarové kombo s lampou ECC83 v předzesilovači poskytuje 65W výkonu a jeden 12" reproduktor Celestion Super 65. Hlavní předností je velmi dobrý poměr cena/výkon. Spolu s dodávaným footswitchem to může být lákavé řešení pro méně majetné muzikanty.

Ovládání a funkce
Kombo nabízí jeden čistý a dva zkreslené kanály.
Čistý kanál má nezávislé korekce basů, středů a výšek. Dále lze potenciometrem VOLUME nastavit hlasitost tohoto kanálu. Po sepnutí tlačítka BRIGHT se zvuk stane jasnější a jiskřivější.

Oba zkreslené kanály mají společnou ekvalizaci (basy, středy, výšky). Naopak nezávislé je nastavení vstupní citlivosti GAIN, celkové hlasitosti kanálu MASTER a použití funkce VScoop. Tato funkce odřízne středové frekvence, čímž lze dosáhnout moderního agresivního lead zvuku.

Reverb obsažený v tomto kombu je ovládán dvěma potenciometry, kterými lze nastavit množství efektu nezávisle pro čistý nebo oba zkreslené kanály. Nakonec můžeme ještě použít funkci VTS Tone Shaping, která funguje globálně na všechny kanály. Odřízne nižší středy a naopak zdůrazní basy a vyšší středy.

Připojení
Na zadní straně nalezneme jack výstup do externího reproboxu a jednoduchou efektovou smyčku s jack konektory FX SEND a FX RETURN, která vám poslouží při připojování například efektového procesoru. Dále je zde konektor pro připojení Laney LV3Way footswitche, který je součástí dodávky. Pro cvičení doma lze využít také jack výstup na sluchátka. Po připojení je automaticky ztlumen interní reproduktor i externí reprobox.

Menší kombo vhodné jak do zkušebny a menší pódia, tak na domácí cvičení - Laney LV200. Oproti svému méně vybavenému bráškovi LV100 můžete využít o jeden kanál více a zvuk je vylepšen skutečnou lampou v předzesilovači a lepším reproduktorem.

Technické parametry:

  • Výkon: 65W
  • Kanály: 3 (1x čistý a 2x zkreslený)
  • Lampa v předzesilovači: ECC83
  • Reproduktor: 1x 12" Celestion Super 65
  • Ekvalizace: basy, středy, výšky (nezávislé pro čistý i zkreslené kanály)
  • Funkce Bright
  • Funkce VScoop
  • Funkce VST Tone Shaping
  • Reverb
  • Efektová smyčka
  • Sluchátkový výstup
  • Hmotnost: 16 Kg

Mám připomínku k popisu

Hlavní obrázek Hybridní komba LANEY LV200

O značce Laney

Britská značka Laney Amplification se zabývá především výrobou kytarových či baskytarových aparátů. Její vznik se datuje k 1. září 1967, kdy se její zakladatel Lyndon Laney, původně baskytarista, rozhodl vyrábět aparaturu pro své přátele. Jeho kvalitní výrobky si velmi rychle získaly oblibu hudebníků, zpočátku v okolí Birminghamu. Mezi první zákazníky Laney patří například Tony Iommi, kytarista Black Sabbath, který aparátům slavné značky zůstal věrný dodnes. Začátkem 70. let si celolampové aparáty Laney získávaly čím dál větší oblibu, a to pro svůj „heavy-metalový“ zvuk, kterým se odlišovaly od konkourentů známějších výrobců. Honba za zkreslením ale v žádném případě není to jediné, čemu se značka Laney zaslíbila. Zejména modely vyráběné od 90. let míří přesně na druhý konec tónového spektra. V současnosti Laney nabízí aparáty, mezi jejichž věrné uživatele patří Paul Gilbert, George Lynch, Steve Vai, Joe Satriani, Ace Frehley (Kiss), Bill Kelliher (Mastodon), Mikael Akerfeldt (Opeth), Sharlee D´Angelo (Arch Enemy) či Pete Trewevas (Marillion).