V pátek 29.3. jsou naše prodejny otevřeny! Na Velikonoční pondělí 1.4. jsou z důvodu státního svátku zavřené. Expedice zboží probíhá do 28.3. a poté od 2.4.

Nezapomeňte zaregistrovat svůj nákup nad 1 000 Kč do soutěže! Více info ZDE.

GIBSON Burstbucker Pro 59A NH

Nickel cover - ke krku

Produkt se již neprodává

Potřebujete poradit? Zeptejte se našeho odborníka. 800 708 807
Obrázek k článku SOUTĚŽ O EFEKT NUX

SOUTĚŽ O EFEKT NUX

Soutěžte na Facebooku o kytarový efekt NUX Číst dále »

Nenašli jste mezi alternativami žádný produkt, co by Vás zaujal?

Můžete si prohlédnou kompletní výběr zde.

Případně nás kontaktujte a naši kolegové Vám rádi s výběrem pomohou.

Základní popis

Snímače Burstbucker Pro
Snaha firmy Gibson o získání originálního PAF zvuku humbuckerů 50. let vedla k představení řady snímačů Burstbucker v průběhu 90. let. Modely 1, 2 a 3 úspěšně zachytily všechny jemné variace klasických dvoucívkových snímačů s asymetricky vinutými cívkami a magnety AlNiCo II. V roce 2002 společnost představila další průlomový design snímače – Burstbucker Pro, navržený speciálně pro nástroje Les Paul Standard.

Varianta „Pro“ používá magnetickou slitinu AlNiCo V (namísto AlNiCo II u předchozích modelů), která snímači dává mírně silnější výstup, umožňuje tvrději vybudit předzesilovače kytarových aparátů a získat tak přirozeněji znějící crunch. Jako u všech Burstbuckerů jsou i zde asymetrické cívky (s rozdílným počtem závitů), poskytující otevřenější zvuk.

Verze určená ke krku má celkově menší počet závitů než měly původní PAF, naopak kobylková varianta je „převinutá“, což jí dává silnější výstupní signál.

Cívky jsou pečlivě voskované tak, aby snímače nepískaly ani při maximálním zkreslení a hlasitosti.

  • Snímač pro elektrickou kytaru
  • Konstrukce: humbucker
  • Magnet: AlNiCo V
  • Výstup: dvoužilový
  • Voskované cívky
  • Pozice: krk
  • Provedení: Nikl

Mám připomínku k popisu

Hlavní obrázek Humbucker GIBSON Burstbucker Pro 59A NH

O značce Gibson

Americká firma Gibson byla založena již v roce 1902 Orvillem Gibsonem. Z počátku vyráběla mandolíny a akustické kytary.V roce 1922 představila světu první jazzovou kytaru s klenutou deskou, model L-5. V padesátých letech společnost proslavil kytarista Les Paul, podle jehož návrhu začal Gibson vyrábět nejznámější a jeden z nejprodávanějších modelů elektrické kytary. Gibson je také vynálezcem dvoucívkového snímače typu humbucker, který odstranil nežádoucí brum. Mezi další slavné modely kytar značky Gibson patří Explorer, Firebird, Thunderbird, SG, ES-335, CS-336, Flying V a další. Gibson vyrábí také baskytary a kytarové příslušenství.