HORKÁ NOVINKA! Mikrofon Shure MV7+ ideální na podcasty i gaming. Prohlédněte si ho ZDE.

GIBSON Burstbucker 2 GH

zlatý cover - ke krku i ke kobylce

Produkt se již neprodává

Potřebujete poradit? Zeptejte se našeho odborníka. 800 708 807
Obrázek k článku SOUTĚŽ O EFEKT NUX

SOUTĚŽ O EFEKT NUX

Soutěžte na Facebooku o kytarový efekt NUX Číst dále »

Nenašli jste mezi alternativami žádný produkt, co by Vás zaujal?

Můžete si prohlédnou kompletní výběr zde.

Případně nás kontaktujte a naši kolegové Vám rádi s výběrem pomohou.

Základní popis

Gibson Burstbucker 2
Snímače série Burstbucker dávají dnešním kytaristům příležitost ochutnat legendární zvuk Les Paul ´59. Pronikavý agresivní zvuk těchto snímačů má na svědomí nestejný počet závitů na obou cívkách, jehož důsledkem je určitá ostrost až „kousavost“ jejich zvuku, oproti standardním humbuckerům se dvěma stejnými cívkami. Výraznou dynamiku a schopnost rychlé reakce na herní techniku jim dává použití nelakovaných pólových nástavců z magnetické slitiny Alnico 2. Stejně jako originály, ani nová edice Burstbuckeru nemá voskované cívky, což umožňuje snadné dosažení zpětné vazby i při menším vybuzení zesilovače.

Varianta Burstbucker 2 je vinuta podobně jako snímače Gibson ´57 Classic, dává mírně silnější výstup se zachovaným Vintage charakterem oproti typu Burstbucker 1. Osvědčená kombinace je Busrtbucker 2 u kobylky a Busrtbucker 1 u krku, nebo Burstbucker 3 u kobylky a Burstbucker 2 u krku.


Mám připomínku k popisu

Hlavní obrázek Humbucker GIBSON Burstbucker 2 GH

O značce Gibson

Americká firma Gibson byla založena již v roce 1902 Orvillem Gibsonem. Z počátku vyráběla mandolíny a akustické kytary.V roce 1922 představila světu první jazzovou kytaru s klenutou deskou, model L-5. V padesátých letech společnost proslavil kytarista Les Paul, podle jehož návrhu začal Gibson vyrábět nejznámější a jeden z nejprodávanějších modelů elektrické kytary. Gibson je také vynálezcem dvoucívkového snímače typu humbucker, který odstranil nežádoucí brum. Mezi další slavné modely kytar značky Gibson patří Explorer, Firebird, Thunderbird, SG, ES-335, CS-336, Flying V a další. Gibson vyrábí také baskytary a kytarové příslušenství.