HORKÁ NOVINKA! Mikrofon Shure MV7+ ideální na podcasty i gaming. Prohlédněte si ho ZDE.

GIBSON 490R CH

Pasivní humbucker Alnico II pro elektrickou kytaru, vhodný ke krku, pochromovaný kryt

Produkt se již neprodává

Potřebujete poradit? Zeptejte se našeho odborníka. 800 708 807
Obrázek k článku SOUTĚŽ O EFEKT NUX

SOUTĚŽ O EFEKT NUX

Soutěžte na Facebooku o kytarový efekt NUX Číst dále »

Nenašli jste mezi alternativami žádný produkt, co by Vás zaujal?

Můžete si prohlédnou kompletní výběr zde.

Případně nás kontaktujte a naši kolegové Vám rádi s výběrem pomohou.

Základní popis

Snímače 490R & 490T
Ve druhé polovině 60. let se v anglických hudebních klubech objevilo množství nových hudebních stylů. Představovaly svéráznou interpretaci blues ve formě, jaká nikdy před tím nebyla ke slyšení – tvrdší, razantnější a především hlasitější, než vše co existovalo dříve. A hudebníci věnující se těmto novým žánrům požadovali výkonnější zesilovače schopné poskytnout vyšší hlasitost, která by jim umožnila objevování nových zvukových možností.
Současně s tím se objevilo volání po univerzálnějších snímačích, u nichž by bylo možné rozpínat cívky a zároveň by byly odolné vůči mikrofonickému napískávání, které hrozilo při maximální hlasitosti výkonných zesilovačů.
Gibson na toto volání odpověděl představením revolučních snímačů 490 T a 490R (T – Treble/kobylka, R – Rhythm/krk), které zachovávaly tradiční charakteristiky originálních patentovaných snímačů Gibson, ovšem se dvěma klíčovými modifikacemi.
První z nich - čtyřžilové vedení dovolilo připojení snímače k potenciometrům Push/Pull umožňující hráči rozepínat cívky snímačů a využívat sériové i paralelní zapojení, což podstatně zvýšilo univerzálnost a rozšířilo výrazové prostředky nástroje.
Druhým vylepšením bylo voskování cívek, jež odstranilo všechny vzduchové dutiny uvnitř snímače, tím se snížila mikrofoničnost a sklony k napískávání.
Výsledkem byl humbucker se zvukovým charakterem originálního snímače PAF, avšak s lehce zdůrazněným pásmem vyšších středů. Magnetická slitina AlNiCo II dává snímači velice zpěvný tón.
Rozmístění pólových nástavců u verze „R“ odpovídá rozteči strun u krku, verze „T“ je určena k umístění u kobylky nástroje.

• Snímač pro elektrickou kytaru
• Konstrukce: humbucker
• Magnet: AlNiCo II
• Výstup: čtyřžilový
• Voskované cívky
• Pozice: krk
• Provedení: Chrom


Mám připomínku k popisu

Hlavní obrázek Humbucker GIBSON 490R CH

O značce Gibson

Americká firma Gibson byla založena již v roce 1902 Orvillem Gibsonem. Z počátku vyráběla mandolíny a akustické kytary.V roce 1922 představila světu první jazzovou kytaru s klenutou deskou, model L-5. V padesátých letech společnost proslavil kytarista Les Paul, podle jehož návrhu začal Gibson vyrábět nejznámější a jeden z nejprodávanějších modelů elektrické kytary. Gibson je také vynálezcem dvoucívkového snímače typu humbucker, který odstranil nežádoucí brum. Mezi další slavné modely kytar značky Gibson patří Explorer, Firebird, Thunderbird, SG, ES-335, CS-336, Flying V a další. Gibson vyrábí také baskytary a kytarové příslušenství.