V pátek 29.3. jsou naše prodejny otevřeny! Na Velikonoční pondělí 1.4. jsou z důvodu státního svátku zavřené. Expedice zboží probíhá do 28.3. a poté od 2.4.

Nezapomeňte zaregistrovat svůj nákup nad 1 000 Kč do soutěže! Více info ZDE.

AMPEG SVT-VR

lampový baskytarový zesilovač série Classic

Produkt se již neprodává

Potřebujete poradit? Zeptejte se našeho odborníka. 800 708 807
Obrázek k článku SOUTĚŽ O EFEKT NUX

SOUTĚŽ O EFEKT NUX

Soutěžte na Facebooku o kytarový efekt NUX Číst dále »

Obrázek k článku JAK VYBRAT KYTAROVÝ ZESILOVAČ

JAK VYBRAT KYTAROVÝ ZESILOVAČ

Kytarové zesilovače se liší způsobem výroby nebo požadovaným výkonem. Číst dále »

Nenašli jste mezi alternativami žádný produkt, co by Vás zaujal?

Můžete si prohlédnou kompletní výběr zde.

Případně nás kontaktujte a naši kolegové Vám rádi s výběrem pomohou.

Základní popis

Společnost Ampeg nejspíše není potřeba dlouze představovat. Tato společnost zabývající se především basovými aparáty, ale také výrobou elektrických kytar a baskytar působí na trhu od poloviny dvacátého století. V té době si našla příznivce především mezi jazzovými basisty, díky zesilovačům, které měly na výstupu minimální zkreslení. Na vrchol se Ampeg dostal v šedesátých letech, a to hlavně se svými zesilovači Portaflex či Reverbrocked (první zesilovač, který měl v sobě zabudovaný reverb). I v dnešní době jsou aparáty této značky jedny z nejpoužívanějších ve světě. Hrají na ně velikáni jako například: Roger Waters, William „Billy" Sheehan, Doug Pinnick(King´s X), Cliff Williams(AC/DC), Hutch Hutchinson(Bonnie Raitt), John McVie(Fleetwood Mac), Keith Richards(Rolling Stones) a mnoho dalších.


Řada Classic Series nabízí kompletní arsenál zesilovačů a reproboxů SVT. Využívá technologii Super Valve, kterou vyvinula společnost Ampeg již v šedesátých letech minulého století a design navržený v téže době Billem Hughesem. Díky tomu se tyto aparáty těší přízni velkého množství světových muzikantů.


Ampeg SVT-VR je baskytarový, celolampový zesilovač z řady Classis Series, vycházející ze slavného zesilovače sedmdesátých let minulého stoleti „Blue Line" SVT. Před zesilovač, koncový zesilovač a všechny přepínače jsou navrhnuty tak, aby autenticky napodobily rock´n´rollový zvuk basových aparátů sedmdesátých let. Tento zesilovač je od 6,3mm Jackového vstupu až po koncový zesilovač totožný s „Blu Line" SVT. Zesilovač se pyšní výkonem 300W a to jak při impedanci 2 ohmy, tak i při 4 ohmech. Impedance se nastavuje přepínačem na zadním panelu zesilovače. K dispozici jsou hned dva kanály, přičemž každý z nich má dva vstupy Normal a Bright pro zvýraznění vysokých frekvencí. Výrobce použil u tohoto modelu poměrně velký počet elektronek. V předzesilovači jsou použity čtyři typu 12AX7 a čtyři typu 12AU7. Na koncový zesilovač je pak použito šest elektronek typu 6550. První kanál obsahuje kromě ovladače hlasitosti a třípásmového ekvalizéru také třípolohový přepínač frekvencí středového pásma. Na výběr je - 220Hz / 800Hz / 3kHz. Dále je zde dvoupolohová přepínač Ultra-hi pro zdůraznění výškových frekvencí a třípolohový přepínač Bass / Cutt-off / Ultra-lo (snížení basových frekvencí / zdůraznění basových frekvencí / neutrální poloha). Díky těmto funkcím získáte ohromné spektrum zvuků, mezi kterými si najde ten svůj snad každý hráč. Pak je tu druhý kanál, který také obsahuje ovladač hlasitosti, dvoupásmový ekvalizér (basy, výšky) a přepínače Ultra-hi a Ultra-lo. Připojení reproboxů lze provést buď pomocí dvou Jacků 6,3mm, nebo Speakonu. Pomocí paralelního propojení a patřičném součtu impedancí lze připojit jeden, dva, nebo čtyři boxy. Na zadním panelu je také symetrický linkový XLR výstup, který má svůj ovladač signálu Level a přepínač Pre/Post, díky kterému může hráč přepínat mezi signálem před, nebo po projití předzesilovačem. K tomuto signálu je také přidán přepínač Lift / Ground, díky němuž lze odstranit značné množství brumu a šumu, které se může v tomto signálu objevit. Dále jsou tu tři výstupy přímo z předzesilovače. První z nich je Slave-Out, který lze zapojit k dalšímu aktivnímu zdroji zvuku. Druhý je Preamp Out, klasický linkový výstup pro zapojení např. do mixpultu. A třetí je Power Amp In, který umožňuje zapojení jiného, externího, předzesilovače. Dále jsou na zadním panelu dva potenciometry Bias a Balance, díky kterým lze nastavovat vyváženost elektronek, jejich funkce a nastavení.

 

Technické parametry:

 

  • Celolampový zesilovač řady Classic Series
  • Výkon (RMS): 300W
  • Impedance: 2 ohmy (300W), 4 ohmy (300W)
  • Elektronky: Předzesilovač: 4 x 12AX7 + 4 x 12AU7
  • Konc.zesilovač: 6 x 6550
  • Kanály: 2
  • Vstupy: Normal + Bright (zvlášť pro každ

    Mám připomínku k popisu