HORKÁ NOVINKA! Mikrofon Shure MV7+ ideální na podcasty i gaming. Prohlédněte si ho ZDE.

AMPEG Heritage SVT-CL

celolampový baskytarový zesilovač

Produkt se již neprodává

Potřebujete poradit? Zeptejte se našeho odborníka. 800 708 807
Obrázek k článku SOUTĚŽ O EFEKT NUX

SOUTĚŽ O EFEKT NUX

Soutěžte na Facebooku o kytarový efekt NUX Číst dále »

Obrázek k článku JAK VYBRAT KYTAROVÝ ZESILOVAČ

JAK VYBRAT KYTAROVÝ ZESILOVAČ

Kytarové zesilovače se liší způsobem výroby nebo požadovaným výkonem. Číst dále »

Nenašli jste mezi alternativami žádný produkt, co by Vás zaujal?

Můžete si prohlédnou kompletní výběr zde.

Případně nás kontaktujte a naši kolegové Vám rádi s výběrem pomohou.

Základní popis

Společnost Ampeg nejspíše není potřeba dlouze představovat. Tato společnost zabývající se především basovými aparáty, ale také výrobou elektrických kytar a baskytar působí na trhu od poloviny dvacátého století. V té době si našla příznivce především mezi jazzovými basisty, díky zesilovačům, které měly na výstupu minimální zkreslení. Na vrchol se Ampeg dostal v šedesátých letech, a to hlavně se svými zesilovači Portaflex či Reverbrocked (první zesilovač, který měl v sobě zabudovaný reverb). I v dnešní době jsou aparáty této značky jedny z nejpoužívanějších ve světě. Hrají na ně velikáni jako například: Roger Waters, William „Billy" Sheehan, Doug Pinnick(King´s X), Cliff Williams(AC/DC), Hutch Hutchinson(Bonnie Raitt), John McVie(Fleetwood Mac), Keith Richards(Rolling Stones) a mnoho dalších.


Řada Heritage je jako jedna z mála stále vyráběna přímo v Americe a díky využití těch nejmodernějších komponentů zaručuje maximální kvalitu. Hudebníci se tak mohou těšit z hutného a živého zvuku typického pro aparáty Ampeg, který si nesou už od šedesátých let minulého století.


Do tohoto úžasného celolampového zesilovače Ampeg Heritage SVT-CL se musíte okamžitě zamilovat. Do předzesilovače použil výrobce tři lampy značky JJ, typu 12AX7 a dvě lampy značky JJ, typu 12AU7. Na koncový zesilovač je použito šest lamp značky Winged C, typu 6550 - Díky nim získává zesilovač o poznání kvalitnější zvuk, než zesilovač SVT-CL z řady Classic. A kvalitu zvuku lze ještě zvýraznit použitím jednoho z reproboxů řady Heritage(810E, 410HLF). Tím získává zesilovač výkon 300W, který je neměnný jak pro 4 ohmovou, tak pro 2 ohmovou impedanci. Impedance se volí přepínačem na zadním panelu zesilovače. K dispozici je vstup pro pasivní basu i pro aktivní(signál snížen o -15dB). Na předním panelu je použit třípásmový ekvalizér(basy, středy, výšky) a pěti polohový přepínač Frequency, kterým lze přepnout mezi různými nastaveními středových frekvencí, dále obsahuje tlačítka Ultra-Hi a Ultra-Lo, které přidají boost vysokým, nebo nízkým frekvencím a také ovladač Gainu. Na zadním panelu nalezneme 3 výstupy pro zapojení reproboxu. Dva z nich jsou paralelně zapojené Jacky 6,3mm a třetí je pak Speakon. Dále jsou tu tři výstupy přímo z předzesilovače. První z nich je Slave-Out, což je symetrický XLR výstup, který lze zapojit k dalšímu aktivnímu zdroji zvuku. Druhý je Preamp Out, klasický linkový výstup pro zapojení např. do mixpultu. A třetí je Power Amp In, který umožňuje zapojení jiného, externího, předzesilovače. Dále jsou na zadním panelu dva potenciometry Bias a Balance, díky kterým lze nastavovat vyváženost elektronek, jejich funkce a nastavení. Nechtěný brum, nebo šum lze odstranit pomací přepínače polarity.


Technické údaje:

 

  • Zesilovač řady Heritage
  • Výkon: 300W
  • Elektronky: 3x JJ 12AX7, 2x JJ 12AU7, 6x Winged C 6550
  • Impedance: 2ohmy(300W), 4ohmy(300W)
  • Počet kanálů: 1
  • Ekvalizér: třípásmový s možností nastavení středových frekvencí(5 poloh)
  • Vstup: 2x (aktivní/pasivní basa)
  • Funkce: Ultra-Hi, Ultra-Lo
  • Výstupy: Slave-out, Preamp out
  • Vstup pro zapojení externího předzesilovače: Power Amp In
  • Výstup pro zapojení reproboxu: 2x 6,3mm Jack, 1x Speakon
  • Ovladače elektronek: Bias, Balance
  • Přepínač polarity pro odstranění brumu a šumu
  • Rozměry v mm(V x Š x H): 292 x 610 x 330
  • Váha: 35kg

Mám připomínku k popisu